سلام رفیق وقتت بخیر، وقتی که از مدرسه وارد محیط دانشگاه میشی، با حجم بالایی از اطلاعات نامفهوم غیردرسی مواجه میشی که عمدتا از زبان ترم بالایی ها میشنوی و این قضیه زندگی رو برای ترم اولی ها یکم سخت تر میکنه.
سلام رفیق وقتت بخیر، وقتی که از مدرسه وارد محیط دانشگاه میشی، با حجم بالایی از اطلاعات نامفهوم غیردرسی مواجه میشی که عمدتا از زبان ترم بالایی ها میشنوی و این قضیه زندگی رو برای ترم اولی ها یکم سخت تر میکنه.
این مقاله بار علمی نداره ولی قراره خیلی دوستانه در مورد یه سری از قوانین نانوشته زندگی دانشجویی ترم اولی (علی الخصوص زندگی خوابگاهی) صحبت کنیم.
با آغاز ترم و شروع زندگی دانشجویی در محیط جدیدی قرار میگیری که تو این ۱۸ سال قفل بوده. مواجهه با تعداد زیادی از دانشجو های جنس مخالف! (البته که شما دهه ۸۰ایا خیلی از نسل ما جلو تر هستید ولی ما بنا رو میزاریم رو اینکه تا این سن ارتباط چندانی با جنس مخالفتون نداشتید.) در ارتباط با هم کلاسیاتون سلام کنید :)) کسی قرار نیست با سلام کردن عاشق شما بشه و به تبع آن هرکی بهتون سلام کرد عاشقتون نیست.
سلام کردن از اصول اولیه ارتباط انسانی هست پس بدون توجه به افکار ترم یکی، به همدیگه سلام کنید.
کلاس نرفتن معمولا برای اکثر دانشجو ها با کلاس به نظر میاد و دانشجویی که میگه من هیچ کدوم حضور غیابا رو نبودم شاخ محسوب میشه! اما واقعیت اینه که دانشجوهای شاخ هم آخر ترم دنبال استادا هستن که نمره بگیرن پس بدون توجه به این حرفا برو بشن سر کلاست. (مخصوصا کلاسای عمومی و هر کلاسی که حضور غیاب جدی داره)
اصطلاحات دانشگاهی با مدرسه فرق داره. حواست باشه استفاده کنی.
خانوم و آقا معلم نداریم همه شون استادن!
زنگ تفریح اسم دانشگاهیش آنتراکت هست!
سوالایی مثل دفتر چند برگ، با مداد بنویسیم یا خودکار، هایلایتر میخوایم یا نه تو دانشگاه معنی نداره.
از اکثر دانشجوهای ترم بالایی بپرسی که آیا هنوز با دوستای ترم اولتون در ارتباط هستید؟ ۷۰ درصدشون میگن نه!
دوستی هایی که سال اول مخصوصا ترم اول شکل میگیره خیلی زود بهم میخوره. سعی کنید خیلی خودتون رو درگیر دراماهای ترم اولی نکنید بعدا پشیمونیش براتون میمونه!
دانشگاه بر خلاف تصورات ما اون جایی نیستش که تو راهروش بخورید به یکی و جزوهاتون بریزه و soulmate تون باشه! یک در هزار روابطی که ترم های اول شکل میگیره نهایتا به ازدواج ختم میشه پس ترم اول سریعا عاشق نشید و اگر احیانا براتون پیش اومد کنترلش کنید و به همه نگید! از ترم بالایی ها بپرسید تو ورودیشون پر از افرادی هست که وارد رابطه شدند و بعد رابطه تموم شده و الان با نفرت از بغل هم رد میشن!
سلف یکی از مهم ترین مکان هاییه که هر دانشجویی باید بشناسه. کم کم ترم بالایی هایی رو میبینید که فقط برای غذا خوردن میان دانشگاه و برمیگردن! تصورتون رو از غذای دانشگاه خیلی بالا در نظر نگیرید و سعی کنید از غذایی که با مبلغی در حد ۵،۶ هزار تومن تهیه میکنید لذت ببرید :))
(البته که میگن قراره برای دانشجوهای پردیس مبلغ هر وعده غذا در حد ۳۰ هزار تومن بشه که واقعا بی انصافیه!)
تو سلف دانشجوهای ترم اولی یه نوع راداری دارند که به همه هشدار میده این دانشجو ترم یکیه! اونم اینه که دائما در مورد کلاس ها و اساتید و کارایی که کردن و... با صدای نسبتا بلند و عمدتا با خنده های زیاد صحبت میکنند. حواست باشه لو نری!
اگر خوابگاهی نیستی میتونی ازین تیکه مطلب رد بشی.
سرویس دانشگاه یکی از امکانات خوبیه که باید ازش استفاده کنی. اما قانونی که وجود داره اینه که سرویس منتظر تو واینمیسته! پس اگر میخوای درگیر حمل و نقل تا دانشگاه و خوابگاه نشی بهتره تایم سرویس ها رو یاد بگیری و به موقع بهشون برسی.
یه بهونه خوبی هم هست که اساتید کلاس های ظهر رو تموم کنند تا دانشجو ها به تایم سرویس برسند :))
یه اتفاقی که برای قشر ما زیاد میفته اینه که دوست داریم هرجا میریم از بقالی و آرایشگاه تا تو مترو و اتوبوس به یه نحویی به بقیه بگیم که ما دانشجوی پزشکی هستیم. اما واقعیت اینه که خیلی برای کسی جز خودمون و خانواده مون این موضوع اهمیتی نداره! بخوای یکمم واقع بینانه بهش نگاه کنی تو ترم یک پزشکی هستی درسته کار سختی کردی و قبول شدی اما چیزی از پزشکی بلد نیستی و عملا دردی رو از کسی دوا نمیکنی (تا آخر اینترنی هم همینه!)
راستی ممکنه خیلیا وقتی بفهمن پزشکی قبول شدی ازت بپرسن نمیتونستی تخصص بخونی که عمومی میخونی؟ یا مثلا بگن تخصص دندون بخون :)) خیلی تعجب نکن طبیعیه!
دانشگاه محیطی هست که قانون و ضوابط خاص خودش رو داره! از نوع پوشش که مثلا با شلوار تو خونه نیای تا اینکه وسط دانشگاه دست پارتنرت رو نگیری. خیلی زیر پوستی بهت میگم :)) کلی جا تو هر دانشگاهی هست که دوربین نداره؛ اگر کار غیر عرفی مثل خدایی نکرده مصرف دخانیات خواستی انجام بدی تو چشم نباشی.
بعدشم دانشگاه محل تحصیله و برای کارای دیگه بقیه محیط شهر در اختیارت شماست.
خوابگاه عجیب ترین و در عین حال جالب ترین تجربه هر دانشجویی میتونه باشه. حتی دانشجوهایی که تو شهر خودشون تحصیل میکنند هم گاهی آرزو میکنند خوابگاهی بودند. به صورت خلاصه خوابگاه یه محیط امنه که با یه هزینه کم برای دانشجوی ۱۸-۱۹ ساله ای که دور از محیط خانواده میخواد زندگی کنه، وجود داره.
به عنوان آخرین نکته، باز تاکید کنم تو خوابگاه چیزی به اسم حریم شخصی نیست. اگر دیدی غذای تو یخچالت رو کسی خورد یا لباسی که اتو زده بودی بپوشی رو یکی پوشید و رفت خیلی سخت نگیر :)
موفق باشی!
راستی به عنوان یه ورودی جدید میتونی حتما دنبال یه کار دانشجویی باشی که به گذران مرحله ترمکی کمک کنه! تو این مقاله در موردش نوشتیم.
10 سال پیش بودکه بعد از کلی آزمون و خطا، کتابهای سیب سبز رو برای کمک به موفقیت دانشجوهای پزشکی و دندانپزشکی در آزمون علومپایه منتشر کردیم. حالا بعد از کلی تجربه تلخ و شیرین، دهمین سری از محصولات این مجموعه رو آماده چاپ کردیم و تمام تلاشمون رو به کار گرفیم تا تو شیرینی پاس شدن آزمون و هموار کردن مسیر علومپایه باهات شریک بشیم.