جنین شناسی علم بررسی نحوه تکامل و تشکیل رویان در دوره بارداریه. این علم مانند بسیاری از دروس با آناتومی مرتبطه و شناخت دقیق در این درس به درک ناهنجاری ها و بیماری های مادرزادی کمک می کنه. این موضوع زمانی اهمیت پیدا می کنه که با کمک آگاهی به فرآیند های تکاملی، بتونیم از بروز نواقص و ناهنجاری های دوران بارداری پیش گیری کنیم و باعث تولد فردی سالم شویم.
جنین شناسی علم بررسی نحوه تکامل و تشکیل رویان در دوره بارداریه. این علم مانند بسیاری از دروس با آناتومی مرتبطه و شناخت دقیق در این درس به درک ناهنجاری ها و بیماری های مادرزادی کمک می کنه. این موضوع زمانی اهمیت پیدا می کنه که با کمک آگاهی به فرآیند های تکاملی، بتونیم از بروز نواقص و ناهنجاری های دوران بارداری پیش گیری کنیم و باعث تولد فردی سالم شویم.
جنین شناسی به عنوان یکی از درس های پایه پزشکی مثل هر درس دیگه ای از اهمیت خودش برخورداره. شما به عنوان پزشکان آینده باید شناخت خوبی از درس جنین شناسی داشته باشین.
اگه براتون سوال شده این شناخت کجا به درد میخوره باید اشاره کنم خیلی از بیماری ها و ناهنجاری نوزادان و حتی بیماری هایی که در بزرگسالان تشخیص داده میشه، ریشه در ناهنجاری های ساختاری و یا عملکردی در دوران جنینی داره. علاوه بر این آشنایی با نحوه تکامل سیستم های مختلف و فاکتور های موثر بر این تکامل، می تونه تا حد زیادی به شما در شناسایی این ناهنجاری ها و پیش گیری از آن کمک کنه. علاوه بر این زمانی که با نحوه تکامل ارگان های مختلف آشنا بشین درک آناتومی و فیزیولوژی آن ارگان نیز براتون راحتتر میشه. برای مثال در خیلی از موارد قسمت هایی که منشا جنینی مشترک دارن، عصب دهی و خونرسانی یکسانی هم دارن و همین نکته میتونه در فهم بهتر آناتومی هم بهتون کمک کنه.
بسته به دانشگاهی که درس میخونین ممکنه جنین شناسی رو به صورت بلوک های مختلف به همراه سایر دروس پاس کنین و یا کل جنین شناسی رو با هم امتحان بدین.
با وجود این تفاوت ها باید در مجموع 2 واحد جنین شناسی رو پاس کنین. معمولا ابتدا بخشی از مباحث جنین شناسی به عنوان مقدمه و کلیات جنین شناسی تحت عنوان جنین شناسی عمومی ارائه میشه و سپس وارد جنین شناسی اختصاصی میشین که مباحث مختلف رو به صورت جداگانه و با جزئیات بیشتر بررسی میکنه.
سرفصل های جنین شناسی عبارت است از:
جنین شناسی درسیه که اکثر بچه ها ازش فرارین. میپرسین چرا؟ چون درس کاملا حفظی ای محسوب میشه و جزئیات زیادی داره. علاوه بر این گاهی اوقات سطح مطالبش دشواره و دانشجو ممکنه در درک آن با مشکل مواجه بشه و علی رغم تایم زیادی که برای مطالعه میذاره اون بازدهی دلخواه رو نداشته باشه و علاقه اش رو به این درس از دست بده .
برای اینکه بتونین در این درس مسلط بشین لازمه که اول از همه روش مطالعه و منابع خوبی برای این درس داشته باشین. جنین شناسی درس نسبتا سختیه؛ به همین دلیل سعی کنین در طول ترم مطالعه کافی برای این درس داشته باشین.
توجه کنین که برای یادگیری راحت تر درس جنین شناسی لازمه قوه تجسم قوی و درک سه بعدی خوبی داشته باشین. یکی از راه هایی که با کمک اون میتونین درک سه بعدی خودتون رو تقویت کنین، مطالعه جنین شناسی به کمک شکل هستش.
رفرنس پیشنهادی وزارت بهداشت برای جنین شناسی تا پایان شهریور 1402، جنین شناسی لانگمن سال 2019 هست.
منبع ضروری
منبع کمکی
همانطور که اکثرتون میدونین، جنین شناسی هم یکی از درسای آزمون علوم پایتون محسوب میشه؛ هر چند تعداد سوالای کمی رو به خودش اختصاص میده. به صورت کلی پاس کردن جنین شناسی اصلا سخت نیست؛ به شرط اینکه خوندن رو به روز آخر موکول نکنین و در طول ترم هم برای این درس وقت بذارین.
اگه دوست داری به محتوا های مشاوره ای و اطلاعات بیشتر درباره جنین شناسی دسترسی داشته باشی، به اینستا و باشگاه سیب سبز سر بزن.
امیدوارم این مقاله براتون مفید بوده باشه.
10 سال پیش بودکه بعد از کلی آزمون و خطا، کتابهای سیب سبز رو برای کمک به موفقیت دانشجوهای پزشکی و دندانپزشکی در آزمون علومپایه منتشر کردیم. حالا بعد از کلی تجربه تلخ و شیرین، دهمین سری از محصولات این مجموعه رو آماده چاپ کردیم و تمام تلاشمون رو به کار گرفیم تا تو شیرینی پاس شدن آزمون و هموار کردن مسیر علومپایه باهات شریک بشیم.